Знайти

Wednesday, March 26, 2014

ринок buildLAB

Covington Farmers Market by design/buildLAB

Rural Studio якою є випускники Марі і Кейт (buildLAB)Завітовскі дали завдання 17 студентам VSAD (Virginia School of Architecture+Design) запроектувати павільйон для фермерських потреб у місті Ковінгтон, штат Вірджинія.
Уся продукція яка розповсюджується на цьому ринку, вирощується у межах 100 миль, а також матеріали які були використані для будівництва.
Структура навісу нагадує крило літака. Основний матеріал, який використовувався-гранована сосна, також на оздоблені стін присутній дуб, а дах покритий листами з оцинкованої сталі.
Ковінгтон Farmers Market по конструкції / buildLAB на VA Tech школи архітектури + Design
Офіс, складське приміщення та туалети розташовані під навісом, на задній частині покриті палубною дошкою і замащенічорноюфарбою.Ініціатором ідеї літньої школи архітектури для фермерських потреб був Самуеля Мокбі', який є автором 60-хвилинного документального фільмуRural StudioCitizen Architect” на світовому фестивалі SXSW.
Фінансування програми
Бюджет проекту становить $ 150 000, який був в основному профінансований за рахунок $ 119 000 гранту від Alleghany Foundation.
Крім того, значний внесок був зроблений на підтримку проекту місцевими підрядниками і постачальниками матеріалів, а також національних і міжнародних компаній. До них належать матеріальні пожертвування, самостійні внески або значні знижки на придбання продукції або матеріалів.
Дизайн Проект
Під час осіннього семестру, студенти провели кілька тижнів, вивчаючи існуючі ринки фермерів навколо Вірджинії - які вони відвідали, і у всьому світі - що вони вивчали через публікації, малюнки і фотографії. Використовуючи цю інформацію, перелік вимог, наданих їм, студенти змогли встановити керівні принципи і конкретні вимоги до проекту.
Всі 17 студентів спочатку зробили індивідуальні пропозиції для проекту. Таким чином, всі студенти поділилися своїми ідеями до обговорення. Це було дуже важливо з педагогічної точки зору, що жодна «схема-ідея» не була пропущена. Швидше, вони співпрацювали у розробці остаточного варіанту концепції для проекту.
Ковінгтон Farmers Market по конструкції / buildLAB на VA Tech школи архітектури + Design
Проект задуманий з 3-х частин: плоскість землі, надана площа і дах павільйону. Усі складові базуються на 10-ти футових модулях, з огляду на складність транспортування до місця дислокації.У масштабах міста споруда прочитується як безкінечний жест. У масштабі відвідувача, деталі проекту висловлюють модульну конструкцію.Палубна дошка із сарани слугує покриттям підлоги.Тут розміщується складське приміщення, офіс та туалет .Частина павільону розширюється у сторону парку, що надає можливість для влаштування місць для сидіння. Скульптурно виконаний дах оздоблений сосною та покритий оценкованою сталю плаває на головою.
Стійкість
Всі товари, що продаються на цьому ринку, повинні були зроблені у радіусі 100 миль, ця відстань стала метою для закупівлі будівельних матеріалів. Істотне значення для цього підходу було використання перероблених будівельних матеріалів у будівництві, зокрема повторне використання дерева, зібране від старого сараю у сусідньому місті. Додаткові, нові пиломатеріали, в тому числі настили із сарани і жовта сосна на облицюванні для проекту були отримані з локальних пиломатеріалів.
Опрацювання проекту на цифровому рівні було запорукою мінімізації втрат при виробництві а також гарантією стійкості та надійності кінцевого результату.
З точки зору обмеження водних і енергетичних ресурсів, проект включає в себе дощову систему збору води, світлодіодне освітлення і природну вентиляцію. Цистерна на 1200 галон збирає воду з даху, що використовується для поливу парку і змиву в туалетах. Світлодіодне освітлення забезпечує довгий термін служби лампи і є надзвичайно низьким споживанням енергії. Крім того, дах був розроблений з перевернутої стелі, щоб полегшити вентиляцію і усунути необхідність в механічному охолодженні.
Асфальтове покриття від попередньої стоянки подрібнили для збереження від процесу будівництва, а слідом для влаштування нової парковки паряд, що використовується для паркування фермерських машин.
Заводське виготовлення
Студенти передпідготували структурні елементи каркасу на фабриці VA TECH Environmental System Laboratory неподалік, а потім перевезли її транспортом, так само були підготовлені матеріали для підлоги та оздоблення стін. Місцевий підрядник був найнятий, щоб завершити фундамент і підключення до комунальних мереж. Це дозволило організувати протягом двох етапів будівництва, розробку сайту і кадрування, щоб це відбулося одночасно.У загальній складності студенти підготували всі структурні елементи менш як за 4-ри місяці.
Ковінгтон Farmers Market по конструкції / buildLAB на VA Tech школи архітектури + Design
Ковінгтон Farmers Market був нагороджений у 2011 році Design Excellence Award від Вірджинії суспільства AIA.
джерело: 
http://www.dezeen.com/2011/09/07/covington-farmers-market-by-designbuildlab/

No comments:

Post a Comment