Знайти

Wednesday, March 26, 2014

ринок Nieto Sobejano Arquitectos

Barceló Temporary Market
by Nieto Sobejano Arquitectos


 Архітектурний фотограф Роланд Halbe надіслав нам свої фотографії тимчасового ринку в Мадриді за проектом іспанського офісу Ньєто Sobejano Arquitectos.
Названа Barceló Тимчасовий ринок, структура якого залишається на місці в той час як ряд нових будівель для середовища навколоі знаходиться в стадії будівництва, у тому числі торговий центр, спортивний центр та бібліотека.
Фотограф Роланд Halbe
Тимчасовий ринок складається з шести з'єднаних між собою будівель п'ятикутною форми, кожен одягнений в напівпрозорі полікарбонатні панелі.
Ці форми будуть повторно зведені, тоді як на теперішньому місці закінчитья будівництво.
BARCELÓ РИНОК
Новий ринок Barceló і його оточення, площа проекту насправді є результатом різних інших проектів: поєднання різного міського масштабу і програмних елементів, які зібралися разом, що значно перетворили щільну центральну область у Мадриді. Ідея виходить із визначення нових областей, які з'єднують і пов'язують різні структури і передбачені функції ринку, торговий центр, спортивний центр, публічна бібліотека, автостоянки, тимчасовий ринок на відкритих майданчиках. Забудований комплекс складається з трьох незалежних структур які об'єднуються в новій міській площі.
Ринок — ядро і серце всієї програми-передається як автономна структура, яка знаходиться в точці злиття, де її різні фасади виходять на Калле Мехиа Lequerica і Калле Beneficiencia. Його головною визначною пам'яткою є критий торговий пасаж з контрастними вертикальними симетріями, натхненний з великих міських торгових центрів минулого, які концентруються у вертикальну і горизонтальну тектоніку комплексу. Спортивний павільйон піднімається над ринком. Його дах насправді є велика площа, з якої відкривається Мадридський пейзаж. Нова публічна бібліотека з видом на шкільний двір, побудована поруч, щоб стати частиною міського комплексу. Його матеріали та структура є такими ж, як на ринку і спортивному центру.

Геометричний і фізичний вигляд різних будівель і їх фасадів підтверджують, що - незважаючи на їх різні функції - нові будівлі належать до того ж періоду часу і місця. Фасад складається з великих шматків литого скла, білого і опаловий- уніфікує нові громадські будівлі в стилі-маркет, спортивний центр, бібліотека-для освітлення і об'єднує весь комплекс. Стиль громадських місць поширюється у площах де Алонсо Мартінес і Барсело, а також, з сусідніх вулиць, їх взаємне мощення і вуличні меблі, передають відчуття минулого та радикальної тонкої зміни, яка відбулася в районі.
Подібно ескалації версії суспільного життя, де є місця для проживання, навчання. Вчитись і ходити по магазинах весело, займатися спортом, читати, гуляти або розслабитися мають спільний настрій, нові будівлі і на відкритих майданчиках збираються разом люди і на подив, головоломка, в якій кожен відрізняється маленьким шматком чогось біьшого, має сенс тільки, коли вони всі співставляються з одним в їх точному точному місці.
Тимчасовий ринок

Будівля тимчасового ринку, який буде використовуватися, коли будівельні роботи нових будівель триває, призначена для міського об'єкту, який може бути перероблений і що передає натхненну здатність тимчасової експлуатації змінюватись з навколишнім середовищем. Як він має можливість для розміщення численних торгових точок, які повинні бути збережені, будівля розділена на шість п'ятикутні області образної форми, які встановлені на різній висоті і мають різні планування, тим самим запобігаючи, причому з пропорції щодо навколишнього будівель.

Буде використовуватися лінійна структура подвійної висоти для ла Калле Beneficiencia для обробки територій, складів, холодильних кімнат і установок. Один з принципових особливостей цієї будівлі є його зовнішній фасад із глазурованого полікарбонату, який покриває ламані циліндри, природне світло через фільтр протягом дня освітлює нутро споруди, з іншого боку воно проходить через величезні ліхтарі висвітлюючи площу в вечірній час. Після того, як будівельні роботи були завершені, ці циліндри будуть зняті і їх можна буде використовувати десь в іншому місці в місті, так що новий квадрат Barceló, чиє мощення, озеленення та вуличні меблі гармонує з навколишнім середовищем, буде закручувати зміни, внесені до цих історичних районів Мадрида.
Розташування: Мадрид. Іспанія
Клієнт: Мадрид міська рада
Архітектори: Ньєто Sobejano Arquitectos, S.L.P.
Fuensanta Ньєто - Енріке Sobejano
 Проект Архітектори: Альфредо Baladrón, Olexandr Sibrav
Координатор проекту: Патрісія Гранде
Співавтори: Педро Guedes, Міріам Аліна Lange, Хуан Карлос Редондо, Ейтор Гарсія Lantarón, Борха Руїс-Apilánez, Марта Torrecillas, Росіо Домінгес, Ернесто Гарсія Піза
Структура: NB 35 С.Л.
Інженер-механік: 3i Ingeniería Industrial, SL
Проектування фасадів: Uve Arup & Partners
Моделі: Хуан де Діос Ернандес - Хесус Рей, Ньєто Sobejano Arquitectos, SLP
Фотографії: Aurofoto С.Л. Дієго Ернандес
Проект: 2008
Будівництво: 2009-2011
Будівельна компанія: U.T.E. Acciona / Dragados
джерело: http://www.dezeen.com/2010/03/17/barcelo%CC%81-temporary-market-by-nieto-sobejano-arquitectos/

No comments:

Post a Comment