Знайти

Wednesday, March 26, 2014

ринок MiAS

Barceloneta Market by MiAS Architects

dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_011
Гнуті металеві форми, рами, скло, у новому ринку у Барселоні все це заслуга іспанської фірми MiAS
Architects.
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_00
Охоплюючи навколо, структуру території 19ст., яка була знищена бомбою, металеві профілі будівлі надають нового життя цьому кварталу. Завершуючи ресторани і магазини, фасад ринку орієнтований на вели ку громадську площу.
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_07
“Цей ринок був названий старожилами “l'Òstia”. Коли я був студентом у Архі тектурній школі Барселони (ETSAB), на заняттях велося інтенсивне обговорення Барселони як міста. Ресторани на пляжах, які по тім зникли, вузькі вулиці, ті сні квартири, речі які вироблялись самими барселонціями, магазини, ремісничі воркшопи.. і ці люди які спілкуються, і продовжують спілкуватись швидко і голосно.”

dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_02

Фотограф Adrià Goula.
Завданням проекту не означало шанс повернутися в колишні околиці з зацікавленості, він більше не був поїздкою туди для задоволення, щоб від чути його народ, бари, його запах ... а обстеження місця з об'єктом ідентифікації, що дозволить нам виявити свої якості і, щоб описати це більш точніше для цілей проекту.
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_05
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_06
Спроба, у кінцевому рахунку, пояснити реальність, щоб запропонувати новий і більш повний сенс архітектурного проекту, перед вирішенням програми в цілому. Вже на початковому конкурсному проекті, ми зробили певний колаж на фантастичну тему риб Цезаря Манріке, це малюнки для дітей, ми сподівались що вони змо жуть втілити і висловити радість цих людей: їх жвавість, ентузіазм, енергію протистояння перед тру днощами.
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_09


Насправді ринок завжди був елементом соціальною згуртованості, орієнтиром, іноді тримався у секреті і був відомий тільки мешканцям навколо.
 dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_10

Ця умова щільності, що ринок має бути по від ношенню до міста у хоро шій кондиції, це є одна із умов проекта, так що буді вля і її безпосереднє оточення є чистим початком відліку для цього куточка Барселони.
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_08

Це дивно бачити зараз фотографії, які ми зробили на ринку під час будівництва, коли шматочки, кістки, з цієї величезної істоти були перевезені вули цями до їх місця призначен ня. Зараз, ця тварина с є ув'язнена військово- прокладеному плану міста, цієї околиці, не маю чи жодних шансів на поря тунок.
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_11
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_16

Я думаю, що це добре, думати про пам'ять вулиць, кожного з цих перевезених частин, кожний сусід, свідок, будівництва або, принаймні, деякого фрагмента ринку. І це дивно, навіть зараз, нага дувати, що процес будівни цтва, який ми розділили з сусідами, з працівниками ... остаточна побудова зроблена в частині, маленького шматочка більшої реальності; сукупність з цих частин, ці фрагменти, попередньо були розрізані на заводі, щоб полегшити транспортування, і їх проходження по вузьких вуличках до площі, відведеної для ринку.
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_041

Ринок прагне стати частиною цієї місцевості, її міською тканиною, і перенаправляється в сторону площ що попереду, та позаду нього - раніше тут існувала суцільна затока, і ринок її перетнув.
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_12
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_15
Нові металеві фігури створили новий ринковий простір, не торкаючись землі, але відсторонений від старої структури, не в реальнійманері, так як дві структури, старі і нові, ніколи не перетинаються структурно, вони роблять це у неправдивій рівновазіПоміщений у в'язницю, приручили будівлю корчиться в цьому просторі, певне насильство в його відновленому вигляді, набуваючи реальність, яка лежить між пам'яттю минулого і його нових амбіцій. Це розв'язкиза в'язки у минуле, і пропонує послідовність нових просторів для дослідженнь.
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_13
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_14

Я думаю, що нам вдалося зробити ринок який знову належать околиці природно: зсередини, з вікон сусідніх будинків, і навпаки. Це ринок, що можечитатися як розширення міста, в районі, через його магазини, його бари, з безперервності день у день. І він може перетнути простір, як людина перетинає пішохідний перехід, дивлячись з боку в бік, навряд чи. Зали, ресторани, магазини, простори і для прилеглої території, в кінцевому рахунку ... і відчуття обов'язково належать до місця, ідентифікації з ним, а також участь у його енергії. Я хотів, щоб будівля була, за по великому рахунку, частиною безладу мікрорайону, відповідно до безстрашного характеру цього міста - такого особливого, такого важливого - Барселони,
що вони, барселонці, називають ринок чомусь, l'Остії.
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_19
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_20
dezeen_Barceloneta-Market-by-Mias-Architects_21
джерело: http://www.dezeen.com/2011/06/24/barceloneta-market-by-mias-architects/



No comments:

Post a Comment